Hyvinvointikeskus RYHTI

Valikko

Hieronta ja jäsenkorjaus

Nettiajanvaraukseen

Lahjakortit verkkokaupasta tai täältä

Palveluihimme kuuluu kuntosalin lisäksi hieronta, perinteinen jäsenkorjaus, Hot Stone kuumakivihieronta ja intialainen päähieronta. Suosittelemme säännöllistä hoitoa, koska hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa. Kokonaisvaltaista käsittelyä kaipaaville tarjoamme kahden tunnin koko kehon hierontaa tai kahden tai kolmen tunnin jäsenkorjausta. Meillä on laaja näkemys kehon toiminnasta ja pyrimme yhdessä löytämään ratkaisut sinua vaivaaviin ongelmiin. Emme hoida vain oireita vaan etsimme syitä oireisiin. Hoidoissa käytetään tarpeesi mukaan eri hoitomenetelmiä: klassista hierontaa, jäsenkorjausta, kipupisteiden käsittelyä, aromaterapiaa sekä lämpö- ja kylmähoitoa. Tarvittaessa suunnittelemme myös liikuntaohjelman kotiin tai kuntosalille ja annamme kotihoito-ohjeet.

Hieronta

Hieronnassa käsitellään lihaksia pehmein, mutta tehokkain ottein. Otteet valitaan jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti. Hieronta rentouttaa lihaksia, parantaa nivelten liikkuvuutta ja vilkastuttaa verenkiertoa. Tavoitteena on helpottaa mahdollisia vaivoja ja kipuja sekä myös ennaltaehkäistä tulevia vaivoja.

Jäsenkorjaus

Bene Statera® – perinteinen jäsenkorjaus (mobilisoiva hieronta) on vanha suomalainen, pitkään kokemukseen perustuva, koko kehon hoitomuoto. Lihakset rentoutetaan ensin hieronnalla, jonka lisäksi tehdään pehmeitä ja tehokkaita mobilisointiliikkeitä lihaksille ja nivelille eli käytetään apuna hoidettavan ihmisen luonnollisia liikeratoja. Käsittely on rentouttavan tuntuista, mutta hyvin perusteellista ja syvällistä. Hoito on parhaimmillaan yhteistyötä asiakkaan ja hoitajan välillä, jota tehostetaan laadukkailla yrttiöljyillä sekä itsehoitotuotteilla, esim. linimentti tai kylmägeeli. Hoidossa keho vapautetaan kokonaisuudessaan niin, että kivulla eli kehon puolustuksella ei ole tarvetta.

Hot Stone kuumakiviheronta

Kuumakivihieronta on tehokas ja lempeä hoitomuoto, jossa yhdistyy hieronnan ja lämmön syvärentouttava sekä energisoiva vaikutus. Hoito syvärentouttaa lihaksia, parantaa aineenvaihduntaa sekä neste- ja verenkiertoa ja lievittää stressiä.  Kylmistä raajoista kärsiville ja lämpöä kaipaaville hoito on ihanteellinen erityisesti talviaikaan. 

Hoidossa hierotaan koko keho luomuöljyllä käsillä sekä lämmitetyillä vulkaanisilla basalttikivillä. Lämpimien kivien vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm:n syvyyteen saakka. Kuumakivihieronta voidaan tehdä joko kevyen rentouttavasti tai tehokkaasti muokaten. Vaikutus on aina hyvin kokonaisvaltainen.  

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä. Alkuperäiskansat ovat käyttäneet kuumia kiviä erilaisten vaivojen hoitamiseen. Kivissä on luontainen parantamisen voima.

Intialainen päähieronta

Intialaisessa päähieronnassa hierotaan rauhoittavasti hartioita, käsivarsia, niskaa ja päätä istuen. Hoito laukaisee stressiä ja helpottaa erilaisia kiputiloja kuten jännityspäänsärkyä. Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa ja edistää tervettä hiustenkasvua. Se myös parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

Raskausajan hieronta ja jäsenkorjaus

Palveluihimme kuuluu myös raskausajan hieronta ja jäsenkorjaus. Raskausaikana kehossa tapahtuu suuria muutoksia. Nivelet löystyvät ja kehon painopiste muuttuu. Tämä voi aiheuttaa lihas- ja hermokipuja esim. selässä, hartioissa, pakaroissa ja jaloissa sekä epätasapainoa nivelissä. Raskaushieronta auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä ja korjaamaan asentovirheitä. Hoito lisää verenkiertoa, parantaa lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Hoito voi nopeuttaa raskaudesta ja synnytyksestä palautumista.

Tasapainoinen keho

Ainutlaatuinen palvelupaketti sinulle, joka haluat selvittää kehosi nykytilan ja parantaa liikkuvuuttasi ja lihaskuntoasi.

Sisältää

-2 h jäsenkorjaushoidon (mobilisoiva hieronta)

-1,5 h valmennuksen

-harjoitusohjelman ja suunnitelman

-1 h seurantakäynnin (hoito/valmennus)

Hoito sisältää tarvittavat alku- ja lopputestaukset sekä koko kehon läpikäynnin hieroen ja mobilisoiden.

Valmennuksessa käymme läpi askelluksen, nivelten asennot, keskivartalon hallinnan ja lapatuen, hengitys- ja rentoutustekniikat sekä oikeaoppiset suoritustekniikat.

Harjoitusohjelma sisältää tarpeidesi ja rajoitteidesi mukaisen liikkuvuus- ja harjoitusohjelman, joka auttaa mahdollisiin lihaskireyksiin ja ennaltaehkäisee tulevia vaivoja sekä lisää lihaskuntoa. 

 

Käytämme hoidoissa laadukkaita Frantsilan luomuyrttitilan tuotteita, jotka takaavat monen aistin hoitokokemuksen.

Normaalihintaisista hoidoista opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset saavat 5 euron alennuksen.

Varaa aikasi oheisella lomakkeella tai ota yhteyttä puhelimitse. Teemme hoitoja arkisin pääosin klo 10-18 välillä.

Ryhdillä jäsenkorjausta tekee Joona Liinamaa ja Hanna Liinamaa. Hierojina toimii Joona Liinamaa, Hanna Liinamaa, Verneri Hast, Marko Kärkkäinen ja Kari Vartiainen.

HOITOLAMME SIJAITSEE OSOITTEESSA VUORIKATU 34 B. Joona Liinamaa ja Hanna Liinamaa (p. 0400 517766) , Marko Kärkkäinen (p. 044 0181200) ja Kari Vartiainen (p. 045 1696553) tekevät hoitoja Vuorikadun toimipisteessä. Vuorikadulla on aloittanut myös fysioterapeutti/hieroja Verneri Hast, hänen ajanvaraukseen pääset tästä.

 

Ajanvaraus

Nettiajanvaraus onnistuu kätevästi tästä.

Nettiajanvarauksessa on tarjolla vain osa vapaista ajoista, joten jos et löydä mieleistä aikaa, soita 0400 517766 tai käytä alla olevaa ajanvarauslomaketta, niin etsitään sinulle sopiva aika.